Hoe beleefde Climapulse 2020?

Het afgelopen jaar zaten we bij Climapulse niet stil. Er is veel veranderd op en naast het platform. Deze aanpassingen zijn doorgevoerd om jouw werk efficiënter te laten verlopen, zodat jij erop vooruit gaat. In 2020 werd iedereen overstelpt met enorm veel nieuws, waardoor de kans groot is dat je daardoor enkele belangrijke aanpassingen gemist hebt. Juist daarom willen wij je hiervan een overzicht bezorgen zodat je weer helemaal mee bent.

Toen we elkaar nog zonder mondmasker zagen…

Het lijkt een ver verleden, maar in de beginmaanden van 2020 konden we elkaar nog zien op grote locaties waar nergens mondmaskers te bespeuren waren. Een ervan was de VSK beurs in Utrecht, een beurs waar je na je bezoek meteen op de hoogte bent van al de ontwikkelingen op technologisch vlak. Eentje waar Climapulse dus zeker niet mocht ontbreken.

Volgend op deze beurs organiseerden we twee opleidingssessies in Londerzeel. Tijdens zo een vergadering begeleiden Climapulse-experten jouw medewerkers doorheen het platform. Het resultaat waren twee heel interactieve en interessante sessies waarin we enkele klanten enorm vooruit hielpen.

Ons doel was om meer van deze vergaderingen te organiseren verspreid over België en Nederland. Door de wereldwijde pandemie hebben we besloten om dit uit te stellen tot een moment waarop we elkaar weer in grote aantallen kunnen ontmoeten. Laat het ons zeker weten als je in de tussentijd nog vragen hebt over het platform en de werking ervan. We kunnen altijd een virtuele meeting inplannen om je op pad te helpen.

Onze verhuis naar een nieuw kantoor!

De grootste verandering bij ons intern was de verhuizing naar de Corda Campus in Hasselt.

Een volledig nieuw kantoor in een volledig nieuw gebouw was echt de kers op de taart. Spijtig genoeg hebben we door Covid-19 nog niet met volle teugen kunnen genieten van dit stekje. Als het moment zich terug voordoet dat we gezellig samen op kantoor mogen werken, nodigen we je graag uit voor een tasje koffie.

Een reeks aanpassingen die je werk efficiënter laten verlopen

Je werk efficiënter laten verlopen is voor ons een van de belangrijkste doelstellingen. We hebben het afgelopen jaar goed nagedacht hoe we je hierin verder kunnen ondersteunen. Enkele positieve aanvullingen op het platform zijn hier het resultaat van.

Voortaan geven we je de mogelijkheid om je interne notities overzichtelijker te maken dankzij onze tekstopmaak met een twist, ondersteund door Markdown. Door het toevoegen van deze functionaliteit kan je ervoor kiezen om je notities niet alleen vet, cursief of onderlijnd weer te geven, maar kan je bovendien gebruik maken van titels, opsommingen en checkboxen. Veel overzichtelijker dus.

Climapulse mark-down

Notitiesjablonen zijn niet nieuw binnen Climapulse, maar zorgen dat jouw notities nog efficiënter gebruikt worden. Deze sjablonen geven je de mogelijkheid om vooraf gestandaardiseerde notities en taken op te stellen. Dit is zeer handig indien je op regelmatige basis bepaalde activiteiten met subtaken moet uitvoeren. Je kan deze subtaken oplijsten in een sjabloon. Dit voeg je nadien eenvoudig toe aan elke soortgelijke activiteit. Zo verlies je nooit iets uit het oog en ben je goed voorbereid.

Componenten (zoals binnenunits, buitenunits, verdampers) aan de installatiefiche toevoegen kennen jullie al wel, maar wist je dat je deze nu ook makkelijk kan dupliceren? Telkens als je een icoon zoals hieronder ziet kan je makkelijk bestaande elementen opnieuw toevoegen.

Verder hebben we Nederlands (NL) en Engels toegevoegd aan de taalmogelijkheden binnen Climapulse en kan je bij het aanmelden veel makkelijker gebruik maken van de taalselectie.

Tip: Let er tijdens het aanmelden goed op dat je browser niet zelf een bepaalde taal vooraf selecteert.

Talen climapulse

Aan het klantenportaal is ondersteuning voor gebouwen toegevoegd. Voorheen werden alle installaties in een lijst getoond, maar door deze wijziging worden ze in het overzicht netjes verdeeld per gebouw. Deze gebouwen worden vervolgens chronologisch gerangschikt.

Tot slot kondigden we reeds aan dat we op 1 januari 2021 de ondersteuning van Internet Explorer 11 stoppen. Zo werken we voortaan enkel met de moderne browsers die veel veiliger zijn en die er bovendien voor zorgen dat jij sneller van onze nieuwigheden op het platform kan genieten. Ben je niet zeker of jij nog Internet Explorer 11 gebruikt, dan kan je dat hier testen.

Tweaks voor beveiliging, onderhoud en gebruiksgemak

De achterliggende programmeertalen en frameworks waarvan Climapulse gebruik maakt staan nooit stil. Beide evolueren snel, met nieuwe mogelijkheden, extra beveiligingsopties en nieuwe technologie. Dat vereist ook dat we bijblijven. Als eindgebruiker merk je hier, als we het goed doen, geheel niets van, maar achterliggend zorgt dit voor een snellere en veiligere omgeving.

Fundamenten voor grote nieuwigheden

We hebben enkel ontzettend nuttige nieuwe functionaliteiten op onze roadmap staan, maar die vereisten allemaal wat voorbereidend werk. We willen er immers zorg dragen dat onze klanten niet alleen nieuwe mogelijkheden ontdekken, maar dat ook de bestaande functionaliteit naar behoren blijft werken.

Een nieuw logo en huisstijl voor Climapulse

Losstaand van al deze nieuwe features, introduceerden we een nieuwe huisstijl en een bijkomend nieuw logo. Dit konden we uiteraard niet laten voorbijgaan zonder een leuke lancering op sociale media. Op onze verschillende kanalen communiceerden we enkele video’s met daarin een teaser naar het nieuwe logo.

Climapulse

Hoe blikken we terug op 2020?

Als we in ons jaaroverzicht even geen rekening houden met Covid-19 zijn we wel heel tevreden over het verloop van dit jaar. Het grote aantal veranderingen doorgevoerd in functie van jou, de eindgebruiker, geeft ons een gevoel van voldoening. Zalig om even te genieten van de aankomende feestdagen. Ook tijdens deze periode zijn we altijd bereikbaar, dus indien je vragen hebt kan je deze altijd stellen via support [at] climapulse.com (support[at]climapulse[dot]com).

Tot slot wensen we je nog een gezond en gelukkig nieuwjaar!

Het Climapulse-team