Climapulse is een online platform voor de registratie en het beheer van klimaatinstallaties. Het helpt installateurs en monteurs om hun werk beter te organiseren en al hun werkzaamheden digitaal te registreren, om zo te kunnen voldoen aan de specifieke regelgeving. Eigenaars kunnen via het klantenportaal de volledige levenscyclus van al hun installaties beheren en zo ook alle wettelijke certificaten en onderhoudslogboeken raadplegen of downloaden. Voor bedrijven met veel installaties of met meerdere vestigingen, is er zelfs een geavanceerde oplossing beschikbaar met uitgebreide rapportering en meldingen.

Teamfoto

Door de jaren heen

In vijftien jaar zijn we uitgegroeid tot een gerespecteerd platform in de HVAC-sector. Maar onze ambitie reikt verder. Ons doel: het voornaamste softwareplatform voor klimaatbeheer worden, op alle vlakken.

Image
Launch

2009

Lancering van Coolant 

Image
verified 1

2010

Erkenning door Vinçotte

Image
Moving

2012

Verhuis nieuw kantoor

Image
software

2014

Image
digital globe

2015

Oprichting Climapulse NV

Image
Fire

2016

Uitbreiding module verwarming

Image
verified 1

2018

Gecertificeerd door Bureau Veritas

Image
moving office

2020

Verhuis naar Corda Campus

Image
heden

Heden 

Blijven innoveren, groeien en onze visie met goesting verder uitrollen

Het begin van het verhaal

In 2009 zag Climapulse het levenslicht. Onze oprichter kreeg van zijn vader de vraag om software te ontwikkelen als oplossing voor de verstrenging van de wetgeving rond F-gassen. Zijn vader was toen monteur en had behoefte aan een oplossing om de alsmaar complexer wordende administratie zonder te veel gedoe te kunnen bijhouden.

Dit leidde tot de ontwikkeling van het platform dat op basis van uitgevoerde werken de koudemiddelen administratie bijwerkt en de mogelijkheid geeft om snel te reageren op milieubelastende lekkages. Daarnaast digitaliseert het ook het installatiegebonden logboek.

Dankzij de efficiëntie en mond-tot-mondreclame, vroegen al snel meer monteurs om de software te gebruiken en hun data te digitaliseren. En zo werd Climapulse geboren!

Focus op jou

Bij Climapulse stellen we onze gebruikers steeds centraal. Onze focus ligt op het verbeteren van jouw werkervaring en het wegnemen van drempels.

Met die gedachte werken we elke dag opnieuw aan oplossingen die jouw leven gemakkelijker maken. Ons team werkt met passie aan het ontwikkelen van nieuwe functies, verbeteringen en het luisteren naar de feedback van gebruikers zoals jij. We begrijpen dat jouw tijd kostbaar is, dus streven we ernaar om jou te voorzien van tools en functionaliteiten die de efficiëntie van jouw werkzaamheden verhogen.

Kortom, bij Climapulse zijn we toegewijd aan het creëren van een gebruikerservaring die jouw werk vereenvoudigt, jouw productiviteit verhoogt en je in staat stelt om optimaal te presteren. We kijken ernaar uit om samen met jou aan de slag te gaan en jouw professionele successen te ondersteunen.

Join the team?

Als onze passie en waarden je aanspreken, nodigen we je uit om te ontdekken of je jezelf hierin herkent. Neem gerust een kijkje bij onze openstaande vacatures.

Wie weet word jij binnenkort een waardevolle toevoeging aan ons team!