A-Gas en Climapulse, samen een stapje verder

"Een samenwerking tussen Climapulse en A-Gas was vanzelfsprekend gezien ze beide een uitstekende klantenservice bieden en er alles aan doen om hun klanten het zo makkelijk mogelijk te maken."

Waarom moeilijk doen als het makkelijk kan met Climapulse?  

Climapulse ontwikkelt software waarmee installateurs de administratie volgens de verplichte wetgeving rond koeltechnische activiteiten eenvoudig bij kunnen houden. Het gemak van de installateur staat bij Climapulse voorop en het softwarepakket moet vooral goed functioneren en niet frustreren.

Climapulse wil installateurs vooruit helpen en het administratieve gedeelte van hun vak vereenvoudigen. Daarom wordt er bij Climapulse veel tijd besteed aan de gebruiksvriendelijkheid van het systeem. Dankzij de focus op het gebruiksgemak in combinatie met continu evaluatie en het actief inspelen op feedback van de installateurs loopt Climapulse continu voor op andere partijen die soortgelijke oplossingen aanbieden. Zo voldoe je met Climapulse niet alleen op eenvoudige wijze aan de BRL 100 verplichtingen, maar biedt het systeem nog tal van andere handigheidjes die de monteur veel tijd en energie besparen.

Ook zet Climapulse hoog in op duurzame samenwerkingen waarbij de partijen elkaar versterken en de eindgebruiker profiteert van nog meer gebruiksgemak. Als BRL 100 gecertificeerd bedrijf moet ook A-Gas zich aan de wettelijke verplichtingen houden met alle tijdrovende administratieve gevolgen van dien. A-Gas maakte bewust de keuze voor Climapulse om ze op administratief vlak te ondersteunen. Niet alleen vanwege de prijs en functionaliteit van de software, maar ook omdat Climapulse een stap verder gaat dan anderen en actief meedenkt naar verdere mogelijkheden binnen de bedrijfsvoering van de klant.

Als je je nu nog voor elke BRL 100 audit twee weken moet opsluiten om de administratie op orde te krijgen dan weet je waarschijnlijk niet van ons bestaan.

Koudemiddelen afvoeren? Een koud kunstje voor A-Gas

A-Gas is zowel leverancier als verwerker van koudemiddelen waardoor installatiebedrijven doorgaans tegen fors lagere prijzen dan zij gewend zijn hun koudemiddelen kunnen afvoeren. Daarnaast is A-Gas de bedenker van de unieke A-gas Rapid Recovery service, een dienst waarmee koeltechnische installateurs bij het aftappen van grote hoeveelheden koudemiddel volledig ontzorgd worden.

Dus als je nu van ons bestaan weet en boven de 25 kilo koudemiddel nog altijd zelf de installatie wil afpompen en met cilinders gaat slepen ben je knettergek.

A-Gas ontwikkelde specifieke afpompapparatuur die op de speciaal gebouwde trucks van de A-Gas monteurs is bevestigd. Dit betekent geen gedoe meer met cilinders want de slang kan binnen een bereik van 120 meter gewoon het dak op waarna het afpompen kan beginnen, dit met snelheden van 300 tot 1000 kg per uur.

Dit werkt niet alleen sneller en efficiënter voor de installateur omdat hun personeel deze klus niet hoeft uit te voeren, ook het afvoeren van cilinders en de administratieve rompslomp wordt ze uit handen genomen.

Indien gewenst gaat A-Gas zelfs nog een stap verder door het installatiebedrijf te ondersteunen als er een retrofit op een installatie moet plaatsvinden. A-Gas pompt eerst het bestaande koudemiddel uit de installatie en voert dit af, de installateur kan dan zijn werkzaamheden uitvoeren om deze installatie weer gebruiksklaar te maken waarna A-Gas de installatie vervolgens weer vult met het juiste koudemiddel.

De installateur die deze tijdrovende procedures uitbesteedt aan A-Gas bespaart zo aanzienlijk op tijd en dus op zijn kosten. “Dus als je nu van ons bestaan weet en boven de 25 kilo koudemiddel nog altijd zelf de installatie wil afpompen en met cilinders gaat slepen ben je knettergek.” Benadrukt Jori nog eens met een knipoog.

Driedubbele winst 

De samenwerking tussen Climapulse en A-Gas was vanzelfsprekend gezien ze beide een uitstekende klantenservice bieden en er alles aan doen om hun klanten het zo makkelijk mogelijk te maken.

Zodra een installateur A-Gas inschakelt voor een Rapid Recovery klus kan A-Gas deze direct registreren in de Climapulse service account van de klant waardoor het digitale logboek direct up-to-date is. Alle gegevens staan correct in het systeem en de klant hoeft zich vervolgens geen zorgen te maken bij eventuele milieucontroles.

Als A-Gas een installatie moet afpompen voor een klant dan rijdt de A-Gas monteur naar de locatie, voert de werkzaamheden uit en registreert dit direct in de administratie van de klant zodat de klant dit eenvoudig kan verantwoorden bij een BRL 100 audit. Als de A-Gas monteur aankondigt dat hij gaat vertrekken staat de gehele procedure al netjes in het logboek van de klant.

Volgens Climapulse een win-win-win situatie en terecht, want dankzij het bundelen van de sterke kanten van A-Gas en Climapulse profiteren installatiebedrijven niet alleen van een financieel voordeel maar ook van nog meer gebruiksgemak en tijd is ook geld dus dat is dubbel voordelig.

 

Ook interesse in meer gebruiksgemak? Neem dan contact met ons op voor een vrijblijvende kennismaking, wij horen graag wat we voor jou kunnen betekenen!