Climapulse is lid geworden van NVKL

Climapulse, de praktijkgerichte software voor de koeltechnische installateur met BRL 100 verplichtingen, ziet in de huidige energiecrisis ook kansen voor de sector. De vraag naar warmtepompen neemt extreem toe, net zoals installateurs die besluiten zich te certificeren voor de BRL 100. De installateurs zullen ook meer behoefte hebben om hun werk beter te organiseren. Climapulse helpt de installateurs om alle werkzaamheden digitaal te registreren, en zo te voldoen aan de specifieke wetgeving, die dit jaar nog door de Europese unie strenger wordt gemaakt.

Waarom NVKL?

“Climapulse is sinds 2015 actief in Nederland. De afgelopen jaren hebben we honderden Nederlandse klimaatinstallateurs geholpen met een oplossing om de BRL 100 verplichtingen digitaal te verwerken.”, zegt Timmy Maris, bedrijfsleider bij Climapulse, “Niet alleen om de wettelijke verplichtingen correct te registreren en na te leven, maar het systeem helpt ook proactief het hele service proces in kaart brengen. Zo wordt er geen onderhoud of lekkagecontrole meer vergeten en kunnen hun klanten met een gerust hart slapen.”

“Climapulse is ontstaan uit het oogpunt van de installateur. Mijn vader was koeltechnisch installateur en werd in 2009 geconfronteerd met de destijds nieuwe wetgeving. Hij vroeg mij om iets voor hem te bouwen waarin hij alle noodzakelijke gegevens digitaal kon registreren en zo dus conform de nieuwe wetgeving zou werken. Zo kon hij de papieren rompslomp eindelijk vaarwel zeggen”, aldus Timmy Maris. “We hebben altijd heel dicht bij de installateur gestaan, om heel goed zijn behoeften en belangen te kennen. Daarom dat lid worden van NVKL een logische vervolgstap is in de groei die we doormaken. En ook omdat onze kernwaarden bij elkaar aansluiten. De installateur en zijn belangen staan immers altijd centraal.”

Blij met Climapulse als lid van NVKL

"NVKL is blij dat Climapulse lid is geworden,” zegt Coen van de Sande, directeur van NVKL. “Een goede administratie en opvolging zijn vandaag onmisbaar geworden voor de klimaatinstallateurs. De jarenlange expertise van Climapulse daarin is zeer welkom."

Meer info over NVKL via https://www.nvkl.nl

Over Climapulse

Climapulse is dé koudetechnische dienstverlener in Nederland en België. Met meer dan 700 klanten heeft Climapulse een jarenlange expertise opgebouwd waarbij het zich inzet om klanten en partners met elkaar te verbinden en het administratieve leven makkelijker te maken. Daarnaast biedt Climapulse kosteloze begeleiding bij BRL 100 certificering en audit hulp voor startende ondernemers en installatiebedrijven die de wetgeving uit het oog zijn verloren.