2021 door de ogen van Climapulse

“2021, een jaar om snel te vergeten.” Dit zal je ons bij Climapulse niet horen zeggen. Sterker nog, 2021 was op professioneel vlak een jaar om te onthouden. Een woelig jaar vol uitdagingen en aanpassingen, maar ongetwijfeld geslaagd. Waarom juist? We zetten alle hoogtepunten van het afgelopen jaar nog eens op een rijtje. 

New year, new Climapulse

Eind 2020 kwamen we op de proppen met een vernieuwende huisstijl en een bijhorend logo. Een opfrissing van onze website kon uiteraard niet achterblijven. Daarom vlogen we in 2021 het nieuwe jaar in met een spiksplinternieuwe website. Duidelijker, overzichtelijker, efficiënter. Een beetje zoals ons gebruiksvriendelijke platform dus. Hoe leuk vinden jullie ‘em op een schaal van één tot Celsius? 

Green Deal rapporteringsmethode voor de overheid

De Green Deal, wat is dat voor een beestje? De Green Deal is een Europees plan om de Europese Unie klimaatneutraal te maken tegen 2050. Meer concreet zullen de landen van de EU de uitstoot van broeikasgassen drastisch moeten verlagen. Zoals je ongetwijfeld weet, stoten koelinstallaties ook schadelijke stoffen uit en vallen deze dus ook onder de Green Deal. Om de doelstellingen te halen, gaat het Vlaams Gewest zich engageren om het gebruik van F-gassen als koelmiddel af te bouwen in supermarkten en voedingswinkels én inzetten op meer duurzame koeling.

Allemaal goed en wel, maar hoe gaan we de impact van de maatregelen juist meten? That’s where Climapulse comes in.

Om de maatregelen op koelinstallaties efficiënt te kunnen analyseren, is er een uniforme rapporteringsmethode nodig. Een methode die voor elk bedrijf, elke installateur hetzelfde is. De overheid heeft Climapulse als onafhankelijke partij hiervoor gevraagd. In samenspraak met de betrokken partijen hebben we dus een voorstel geformuleerd om ervoor te zorgen dat (a) de Vlaamse overheid het succes van de Green Deal kan meten en (b) de supermarkten en leveranciers op een uniforme manier gegevens kunnen rapporteren, zonder extra administratieve overlast te genereren.

Een project waar we ijzig trots op zijn! Wil je graag meer concrete informatie over de Green Deal? Ontdek er hier alles over.

Uitbreiding van het team

25 december is niet langer Climapulse’ enige feestdag van de twaalfde maand. Sinds afgelopen jaar deelt onze goede vriend Christus zijn geboortemaand met de verrijzenis van onze Management Assistant Kelly. Wat ze juist doet? Wat niet is een betere vraag. Kelly leidt namelijk alles in goede banen en ondersteunt klanten en collega’s waar nodig. Helemaal op haar lijf geschreven, want onze nieuwste aanwinst doet niets liever dan mensen helpen. Zit je dus met een vraag? Kelly to the rescue!

Nieuwe features die je werk vereenvoudigen

Integratie met Teamleader. U vraagt, wij draaien! Gezien de vele vragen hebben we een koppeling voorzien met Teamleader. Wanneer je nu wijzigingen doorvoert in Teamleader worden deze automatisch toegepast in Climapulse Service. Voeg je dus bijvoorbeeld een bedrijf, contact of product toe in Teamleader, moet je dit niet nog eens doen in het Climapulse platform. Vaarwel dubbelwerk, hallo tijdwinst!

Teamleader integratie met Climapulse Service software

Flessen in- en uitchecken. Koelmiddel vervangen en transfereren moet bij wet geregistreerd worden vanwege de schadelijke stoffen. Het is dus heel handig om te weten waar bepaalde flessen zich bevinden. Daarom introduceerden we een functie voor het in- en uitchecken van je flessen.

Voortaan kan je je technici dus toelaten om zelf een fles uit te checken en na gebruik weer in te checken. De tussenkomst als beheerder is niet langer vereist, maar je behoudt toch alle controle. Wanneer een fles verloren raakt, kan je meteen zien waar die het laatste is geweest en welke persoon de fles mee had.
 

Feature flessen in- en uitchecken in Climapulse Service software

Labels toekennen. Voortaan is het mogelijk om aan installaties, klanten of opdrachten een uniek label toe te kennen. Zo kan je bepaalde zaken markeren omwille van een bepaalde status of hun kenmerken. Denk bijvoorbeeld aan een klant die zijn/haar factuur nog niet betaald heeft of een installatie die nog onder garantie valt. Door labels te gebruiken, kan je eenvoudig filteren op specifieke zaken. Een overzicht van alle klanten die nog een openstaand factuur hebben? Slechts één klik voor nodig!

Screenshot van Climapulse interface waarbij labels gebruikt worden

Locaties samenvoegen. Eerst en vooral, de wetgeving voor installaties en handelingen verschilt per regio. Een Vlaams verbrandingsattest houdt bijvoorbeeld geen steek in Luxemburg. Door locaties in te geven, zal het attest automatisch wettelijk in orde zijn voor de gekozen regio.

Niets zo vervelend als dubbel werk, toch? Sinds 2021 kan je ook dubbele locaties samenvoegen voor verschillende installaties. Gevolg? Minder administratie, minder tijdverlies.

Man houdt tablet vast waarop Climapulse' feature locaties samenvoegen te zien is

Meer dan honderd bedrijven gratis geholpen met BRL 100 certificatie

Je BRL 100 bedrijfscertificaat behalen is niet eenvoudig, maar wel verplicht in Nederland als je met F-gassen werkt. Met onze vakkennis wouden we daarom een handje helpen. In 2021 begeleiden we zo meer dan honderd bedrijven met hun BRL 100 certificatie. Ieder van hen was binnen de week de trotse bezitter van het certificaat én dolgelukkig. Een glimlach op iemands gezicht toveren, daar worden we zelf ook gelukkig van!

Onze begeleiding is trouwens 100% gratis, zonder enige verplichting. Wil je graag meer info over onze aanpak of heb je specifieke vragen over BRL 100 certificatie? Breng dan zeker een bezoekje aan deze pagina of contacteer ons.

Wat brengt de toekomst voor Climapulse?

Ook dit jaar zijn we niet van plan om stil te zitten. Integendeel, er zitten heel wat interessante projecten in de pipeline met één doel voor ogen: het platform zo gebruiksvriendelijk een eenvoudig mogelijk maken voor jou. Blijf ons zeker volgen om mee te zijn met de laatste weetjes.  

Tot slot wensen we jou nog een heel gelukkig nieuwjaar en een goede gezondheid toe!
Het Climapulse team