LEC Energy Solutions

Sector

Installatiebedrijf

Oplossing

Climapulse Service

LEC Energy Solutions is een BV die gespecialiseerd is in het plaatsen en onderhouden van airco’s, koelinstallaties, warmptepompen en sanitair. Zaakvoerder Raphaël doet dit voornamelijk bij particulieren, samen met 8 onderaannemers. Meer en meer focust LEC zich ook op bedrijven, steden en gemeenten. 

Positieve ervaringen van collega’s

Raphaël vertelt hoe hij Climapulse leerde kennen: “Verschillende collega’s werkten al met Climapulse. Hun ervaringen waren allen positief, waardoor mijn interesse gewekt was. Al snel bleek ook dat dit platform echt wel iets voor mij was.”

“In orde zijn met de wetgeving is voor ons de hoofdreden om met Climapulse samen te werken!”

Geen zorgen meer over de wetgeving

Momenteel heeft LEC een account voor één gebruiker, specifiek voor de module koeling. LEC gebruikt het Climapulse-platform dan ook vooral voor de registratie van koelmiddelen, zoals bijvoorbeeld wanneer Raphaël op een werf aan de slag gaat met freon.

De volledige ontzorging rond de steeds veranderende wetgeving is volgens hem dan ook de grootste troef van Climapulse. “In orde zijn met de wetgeving is voor ons de hoofdreden om met Climapulse samen te werken.”, aldus Raphaël. “Als er iets in de wetgeving verandert, ben ik er gerust in dat Climapulse meteen de nodige aanpassingen doorvoert zodat we in orde zijn.”

Digitalisering en toegankelijkheid

De ontzorging rond de wetgeving is niet het enige voordeel dat het platform voor LEC biedt. Ook de toegankelijkheid kunnen ze niet meer missen, nu ze op elk tijdstip een overzichtelijk logboek van de activiteiten kunnen raadplegen. Daarnaast is digitalisering tegenwoordig gewoon een must voor elk bedrijf.

Een meteen renderende investering

LEC heeft eigenlijk nooit getwijfeld om te starten met Climapulse. Raphaël had op voorhand al veel positiefs gehoord en voor hem was het meteen duidelijk dat Climapulse zijn werkzaamheden zou versoepelen. Het enige dat hij in het begin moeilijk kon inschatten, was of een startende zaak zo’n investering wel zou kunnen dragen.

Voor hem was het gelukkig al heel snel duidelijk dat de investering meteen rendeerde, aangezien hij Climapulse dagelijks gebruikt. Raphaël voert elke dag alle werkzaamheden aan de installaties in, waarna hij zich geen zorgen meer hoeft te maken over het logboek. Climapulse zorgt daar immers automatisch zelf voor.

Wat bij lektesten?

“Als je zelf een lektest uitvoert, vul je al de velden keurig in en ben je er zeker van dat alles in lijn ligt met de wetgeving.”. Climapulse is voor Raphaël een complete ontzorging bij lektesten.

Zou je Climapulse aanbevelen bij andere partijen?

“Jawel, zeker en vast! Climapulse werkt heel makkelijk en helpt je met de digitalisering van je bedrijf. Als ik bij een collega hoor dat zij op zoek zijn naar een programma voor hun koelmiddelboekhouding, dan stuurt ik ze gelijk door!”

Fill 1

Heb jij een éénmanszaak of een BV zoals Raphaël?

Boek dan vrijblijvend een demosessie in met een expert van Climapulse & ontdek samen of Climapulse echt iets voor jou is!