Cuypers Koeltechniek

Sector

Installatiebedrijf

Oplossing

Climapulse Service

Cuypers Koeltechniek is een gecertificeerd installatiebedrijf dat koel- en vriesinstallaties bouwt, plaatst en onderhoudt. Ze werken zowel aan commerciële als industriële installaties. Dit voor diverse klanten in allerlei sectoren. Cuypers Koeltechniek onderscheidt zich door specifieke koelinstallaties te ontwerpen op maat voor bedrijven en particulieren, en dit al ruim 25 jaar. Ze helpen hun klanten dus van A tot Z, van bespreken en uittekenen tot ontwerpen en installeren.

Waarom Cuypers Koeltechniek lovend is over het HVAC-platform van Climapulse? Dat ontdek je hier!

Waarom koos Cuypers Koeltechniek voor Climapulse Service?

In de goede oude tijd, of in dit geval minder goede tijd, moest alles handmatig bijgehouden en uitgeteld worden. Koelmiddelboekhouding was daarom geen pretje en er werd af en toe wel eens een fout gemaakt. De gebruikte en overblijvende koelmiddelinhoud, het aantal ton CO2, lekcontroles, onderhoud, … Met behulp van flessenkaarten werden al deze gegevens manueel opgeschreven, wat veel tijd in beslag nam.

Met Climapulse Service is dat verleden tijd. Aangezien alles digitaal beheerd wordt, bespaart Robin Gheysen, Onderhoudstechnieker bij Cuypers Koeltechniek, zich veel tijd uit: “Nu maken we een nieuwe klant aan en het Climapulse systeem zegt ons meteen wanneer er volgens de wet een lekcontrole moet gebeuren. Daarnaast maken we in enkele klikken werkbonnen op waarin alles te vinden is: hoeveel ampère de compressor trekt, de uitblaastemperaturen, ... Noem maar op!”

Op die manier kan Cuypers Koeltechniek hun installaties nauwlettend in de gaten houden. Robin: “We kijken bij een onderhoud ook steeds terug naar het voorgaande rapport. Zo kunnen we sneller zien of er iets aan de hand is en zo ja, wat precies."
 

Wat zijn de voornaamste voordelen volgens Cuypers Koeltechniek?

Techniekers moeten niet meer binnenkomen vooraleer ze naar een andere opdracht gaan. Jan Cuypers, zaakvoerder van Cuypers Koeltechniek, ziet dit als een grote troef: "Dankzij de handige Climapulse app kunnen we bij de klant meteen de werkbon maken, opslaan en doorsturen met een tablet. Nu rijden onze techniekers dus rechtstreeks van de ene naar de andere opdracht en winnen we enorm veel tijd."

Daarnaast zijn ze bij Cuypers Koeltechniek blij dat papierwerk verleden tijd is. Dankzij de Climapulse software gebeurt al hun papierwerk en administratie namelijk digitaal. Nu moeten ze geen werkbonnen meer printen of talloze kaften stokkeren, maar kunnen ze al hun documenten op eender welk moment digitaal raadplegen.

Dankzij de handige Climapulse app kunnen we bij de klant meteen de werkbon maken, opslaan en doorsturen met een tablet. Nu rijden onze techniekers dus rechtstreeks van de ene naar de andere opdracht en winnen we enorm veel tijd.

Hoe is Cuypers Koeltechniek bij Climapulse uitgekomen?

Cuypers Koeltechniek heeft bij Climapulse aangeklopt omdat ze op zoek waren naar een softwarepakket dat gespecialiseerd was in koeltechniek. Dit omdat ze op een efficiënte manier te werk wouden gaan én zich geen zorgen hoefde te maken over de steeds veranderende wetgeving. Climapulse was dus de ideale partner om hun digitale transformatie in gang te zetten.

Hun eerste contact met onze Business Developer Nico was ook meteen raak. Dat beaamt Jan: “Hij heeft de mogelijkheden grondig uitgelegd en liet meteen een voorbeeld zien op zijn computer. Sindsdien spreken we al enkele jaren van een succesvolle samenwerking met Climapulse.”

Volledig insgelijks, Jan!

Fill 1

Wil je net als Cuypers Koeltechniek efficiënter werken?

Boek een gratis demo met onze experts. Jawel, gratis! Kom in een kort gesprek te weten of Climapulse iets voor jou is.