JustAir Klimaattechniek

Sector

Installatiebedrijf

Oplossing

Climapulse Service

Om zijn bedrijf naar nieuwe hoogten te tillen koos JustAir Klimaattechniek voor Climapulse. Voorheen worstelde eigenaar Rachid met synchronisatieproblemen en verloren data, maar dat is nu verleden tijd.

Dankzij Climapulse worden alle werkzaamheden gestroomlijnd en is cruciale informatie altijd up-to-date en direct beschikbaar voor zijn team.

Van frustratie naar groei en innovatie

Rachid van JustAir Klimaattechniek heeft zich van een vaardige monteur omgeschoold tot een topverkoper in de koeltechnische industrie.

Sinds zijn achttiende jaar in het vak en nu met meer dan tien jaar leiderschap van zijn eigen bedrijf, heeft hij de kunst van het verkopen tot een ware sport gemaakt—met een indrukwekkende score van 80% op uitgestuurde offertes. Maar zijn succes is niet enkel te danken aan zijn verkoopvaardigheden.

Rachid’s vermogen om zijn bedrijf te stroomlijnen en te optimaliseren is sterk verbeterd door de innovatieve tools van Climapulse die hij in zijn dagelijkse werkzaamheden gebruikt, na jaren frustratie door inefficiënte processen.

Climapulse veranderde alles: geen verloren data, geen frustratie. Nu kan ik me focussen op wat ik het beste doe — verkopen en groeien!

De uitdaging: synchronisatieproblemen en verloren data

Voordat Climapulse deel uitmaakte van zijn dagelijkse operaties, kampte Rachid met grote synchronisatieproblemen tussen twee tablets. Dit leidde regelmatig tot verloren data—aan fouten die niet alleen tijdrovend waren om te corrigeren, maar ook het risico op mislopen van klantopdrachten vergrootte. Deze technologische struikelblokken waren een constante bron van frustratie en verspilden kostbare tijd die beter besteed kon worden aan klantenservice en bedrijfsgroei.

De oplossing: Climapulse verandert het spel

De overstap naar Climapulse was een keerpunt voor JustAir Klimaattechniek. Rachid zag al snel de voordelen van de software:

"Climapulse maakt het werk makkelijker en overzichtelijker" verklaart hij.

De software biedt een naadloze integratie van werkbonnen die direct klaargezet worden in de accounts van de monteurs. Dit zorgde ervoor dat elke handeling onmiddellijk geregistreerd werd en de data altijd up-to-date was.

Maximale efficiëntie met de forecast-functie

Een van de meest waardevolle functies voor Rachid is de 'forecast' van Climapulse, waarmee hij een duidelijk overzicht heeft van al het periodieke onderhoud.

Deze functionaliteit garandeert dat geen enkele onderhoudsbeurt wordt vergeten, en stelt Rachid in staat proactief te plannen.

Dankzij de planningstool kan hij efficiënter werken, waardoor er meer tijd overblijft voor zijn passie: het verkopen van installaties en het leveren van topkwaliteit en service aan zijn klanten.

De conclusie: groei en klanttevredenheid

Dankzij de ondersteuning van Climapulse in zowel planning als koelmiddelboekhouding, kan Rachid zich concentreren op zijn 'sport'—het verkopen.

De groei van zijn installatiebedrijf is het levende bewijs van zijn capaciteit om de klant te overtuigen van de waarde die hij biedt, mede mogelijk gemaakt door de efficiëntie en de betrouwbaarheid van Climapulse. Met vier jaar trouw gebruik en geen wens om te veranderen, is Rachid meer dan tevreden:

"Toen de concurrentie me benaderde om over te stappen, vertelde ik hen dat ze de dagelijkse tools van Climapulse moesten evenaren. Dat konden ze simpelweg niet."

JustAir Klimaattechniek, een trotse Climapulse gebruiker, kan zich volledig richten op elke kans die zich voordoet, met de juiste software aan zijn zijde.